Българският тенис талант Симеон Терзиев, който изпрати най-успешната си година до момента на корта, има още по-големи амбиции за бъдещето. 

Лека травма му попречи да пътува за Австралия, където трябваше да участва в юношеския турнир Australian Open, но амбицията му е през 2020-а да играе на останалите три турнира от Големия шлем. Той ще се завърне на корта още в края на този месец за мъжки турнир в Украйна.

"Основните ми цели са да развия играта си и това да ми позволи да пробия в мъжкия тенис. Вече успях да се класирам за Australian Open, но за съжаление съм принуден да го изпусна заради контузия. Въпреки това съм оптимистично настроен, че ще се възстановя скоро и ще мога да започна подготовка за 2020 година", коментира Терзиев.

Той знае добре какво трябва да подобри, за да постигне поставените цели. „Мисля че имам доста резерви във форхенда, още не е това, което искам да бъде, но вярвам, че с помощта на треньора ми Григор Костов ще постигнем желания от нас резултат.

През 2019-а Терзиев направи качествен скок в представянето си, което му помогна да стигне до значими постижения и прогрес в световната ранглиста за юноши. Той има две титли на сингъл. През юли 17-годишният талант спечели турнира в Тимишоара (Румъния), а месец по-късно триумфира и на J4 надпреварата в София. 

В турнирите на двойки българинът затвори годината с трофея в Хайфа (Израел) в тандем с Пьотр Несторов. Надпреварата е от ранга ITF J2. Това беше четвърта титла за Терзиев през 2019-а след успехите в Сърбия, Кипър и Украйна с други партньори.