Българският талант Пьотр Нестеров ще играе на 1/4-финалите в юношеския турнир на Откритото първенство на САЩ в Ню Йорк. В III кръг на последния за годината турнир от Големия шлем 18-годишният състезател на "Черно море Елит" се наложи в два сета над Якуб Меншик от Чехия - 7:6 (3), 6:4 след 1:46 ч. игра на корт номер 8 в комплекса "Флашинг Медоус".
 
В първия сет никой от двамата тенисисти не стигна дори до точка за пробив и частта трябваше да бъде решена в тайбрек. В дългия гейм Нестеров спечели четири от първите пет разигравания и до края само поддържаше аванса си.
 
Във втората част Пьотр реализира два брейка в подаването на чешкия си връстник и поведе с 5:1, а при 5:2 сервираше за мача. Варненецът стигна до мачбол при 40:30, но го пропусна и Меншик успя да върне единия пробив. При 5:4 Нестеров получи нови два мачбола при 40:15 и успя да се възползва от втория и общо трети за него в двубоя.
 
На 1/4-финалите българинът очаква победителя от мача между поставения под номер 11 Саша Геймар Вайенбург от Франция и №7 Вячеслав Биелински от Украйна. Украинецът е партньор на двойки на Нестеров и също по-късно тази вечер двамата трябва да играят във II кръг от турнира на каре срещу Вилус Гаубас (Литва) и Даниел Мерида Агилар (Испания).