Стефан Стефанов спечели първия си трофей при начинаещите в ИТЛ, като във всичките си мачове във Втория вечерен турнир не даде нито един сет на противниците си. Във финала, който се игра в комплекс 18.82, той победи категорично Благовест Тодоров с 2:0 сета (4:1, 4:1). Победата го изпраща автоматично в турнирите при средно напредналите и напредналите, където ще трябва да доказва уменията си на корта.

В мача за титлата Стефан наложи агресивния си стил още от първия гейм. Със силен сервис, много атаки и без да дава инициативата на съперника нито за миг, той успя да вземе и двата сета с 4:1, 4:1.

-     Спечелих финала не толкова с по-добра техника, а благодарение на опита ми – каза Стефан след края на мача. – Явно имах повече игрова практика от Благовест и това се оказа решаващо. Успях да използвам максимално добре сервиса си, играх настъпателно и не се наложи да догонвам противника в резултата. Ще продължа да играя при средно напредналите и вече се записах за турнира в Tech Park. Там кортовете са с перфектна настилка и ще мога да се концентрирам по-добре върху ударите си. В Интерактив тенис предизвикателствата са много – късните часове на мачовете, различната настилка, непознатата тактика на съперниците. Искам да подобря всички елементи от играта си и ми трябват още много часове на корта.

От Интерактив тенис съобщават, че местата в надпреварите за начинаещите и средно напредналите в Третия вечерен турнир в Tech Park са изчерпани. Схемата при напредналите все още е отворена, като всички начинаещи, които се включат в състезанието, ще бъдат освободени от такса участие за първия си мач. Феновете на тениса могат да се запишат за Четвъртия вечерен турнир, а дамите - за традиционния женски турнир Ladies Night 2019, който ще се играе в Българския национален тенис център от 11 март.

Повече подробности за Интерактив тенис и за турнирите на лигата можете да намерите тук.