Волята и характерът са неизменна част от успехите в спорта и поредното доказателство дойде от 17-годишния ни тенисист Симеон Терзиев. Той превъзмогна контузия в коляното, за да спечели заедно с партьора си Пьотр Несторов турнира на двойки в Хайфа (Израел).

Надпреварата е от ранга ITF J2, а талантите ни бяха поставени под №6 в схемата на двойки. На финала българите победиха с 6:3, 6:3 Адриен Бурде (Швейцария) и Ростислав Галфингер (Казахстан). 

Успехът е още по-значим заради факта, че Терзиев изигра последните три двубоя от надпреварата с контузия в коляното. Именно тя го отказа от участие в турнира на сингъл, където също бе сред поставените.

"Преди мача на сингъл получих контузия в коляното, която се появява за втори път тази година. Знаех, че ако се опитам да играя на 100%, контузията ще се влоши. Затова реших, че е по-добре да се откажа. При двойките играта е малко по-различна и мога да компенсирам с по-малко движение. Имах мотивацията да продължа и се радвам, че с моя партньор успяхме да спечелим турнира", заяви след успеха Симеон Терзиев.

През тази година той има и две титли на сингъл. През юли той спечели турнира в Тимишоара (Румъния), а месец по-късно триумфира и на J4 надпреварата в София. В турнирите на двойки Терзиев взе четвърта титла през 2019-а след успехите в Сърбия, Кипър и Украйна с други партьори.