Димитър Кузманов се класира за третия кръг на силния Чалънджър турнир в Банкок след победа над съперник със сериозна визитка в лицето на №3 в схемата Хенри Лааксонен. Куриозен факт е, че във втори пореден двубой съперникът на Кузманов се отказва в хода на двубоя като това се случи при резултат 4:6, 6:4, 2:0 в полза на българина.

Първият сет бе решен с единствен пробив в полза на швейцареца за 3:2. В този гейм бяха изобщо и единствените брейкболи в първата част.

Във втората обаче и двамата играеха много по-успешно на сервис на съперника. Мико проби първи за 2:0, но след това последва рибрейк. Ключова се оказа устойчивостта на пловдивчанина във важните моменти. В хода на сета той отрази цели 8 точки за пробив, включително и две при 4:4. Така той поведе с 5:4, след което нанесе удара си - пробив на 0 и изравняване на резултата.

Лааксонен, който е №121 в света, явно стана жертва на горещината в Банкок. Кузманов се възползва, направи пробив за 2:0 в третия сет, а в този момент представителят на Швейцария се отказа.

Роденият във Финландия състезател се намираше в прекрасна форма като през миналата седмица спечели първия Чалънджър турнир в Банкок. На него пък ракета №2 на България отпадна във втори кръг.

Важното за нас е, че сега Кузманов продължава напред, където ще срещне австралиеца Джеймс Дъкуорт (№210). Мико си осигурява 860 долара от наградния фонд и 7 точки за АТР ранглистата, които ще му позволят изкачване с около 10 позиции.