Лойд Харис показва значително подобрение в своите резултати през последните седмици. Безспорно най-голямата победа в кариерата на младия южноафриканец дойде на надпреварата във Вашингтон, където той успя да победи Рафаел Надал. Впоследствие испанецът сложи край на сезона си.

Благодарение на чудесната си форма, в момента 24-годишният тенисист заема най-доброто си 46-то място в световната ранглиста. Първата ракета на Южна Африка признава, че е изпълнен с увереност и тази позиция в ранглистата на ATP изобщо не го удовлетворява.

Мощно сервиращият състезател е пределно амбициран оттук нататък да върви само нагоре.

„Никога досега не съм се чувствал толкова уверен. Победите, които постигнах ми дадоха нужното спокойствие. Повярвах още повече в себе си и показах, че мога. За мен е истинска чест да представлявам родината си на всеки турнир и съм изключително щастлив да бъда първа ракета на Южна Африка. Знаем какво постигна Кевин Андерсън през последните години и сега на мен се пада отговорността да продължа със страхотните изяви, за да може нашите сънародници да са щастливи. Не си поставям граници и нямам конкретни очаквания. За мен най-важното е, че съм здрав и изпълнен с вяра и оптимизъм. Искам да вървя само нагоре и да продължа големия прогрес, който показвам в последно време“, завърши Харис.