Пореден мач, пореден скандал с участието на лошото момче на тениса Ник Кириос. Само ден, след като изкрещя на съдията на мача си на двойки "ти си ш**ано посмешище", Кириос влезе в друг горещ спор, този път със зрител на трибуните.

Това се случи в първия сет на двубоя му с Душан Лайович, завършил 6:3, 6:1 за австралиеца.

При 4:1 Кириос влезе в словесна война с фена, който бе на първия ред зад него. "Безплатен билет ли получи? Защо ме гледаш в неделя вечер? Нямаш ли какво да правиш в неделя вечер? Нямаш какво да правиш в неделя вечер, нали? Неделя вечер е, а ти още ме гледаш. Какво правиш?"

Скандалът между Кириос и фена

източник: Gulliver/GettyImages

Съдията на стола се опита да овладее ситуацията като каже на Кириос да престане с диалога, но 23-годишният тенисист не успя да се овладее и продължи с репликите. Фенът пък не му оставаше длъжен като дори призова Кириос да се качи при него. В крайна сметка всичко това доведе до извеждането на фена от охранителите, а австралиецът му помаха подигравателно.

Скандалът между Кириос и фена

източник: Gulliver/GettyImages

Скандалът между Кириос и фена

източник: Gulliver/GettyImages

Любопитното е, че приятелката на невъзпитания фен видимо се срамуваше от него и в крайна сметка остана, за да догледа мача.

В последствие след края на двубоя Кириос обясни случилото се. "При смяната на полетата той буквално ми каза 'Ти си боклук'. Каза го и втори път, което ме накара да му отвърна. После ми каза да се кача и да го кажа. Каза ми, че имам л**няна прическа. И знаете ли какво? Не съм бил на фризьор от няколко дни, така че беше прав."

Като цяло австралиецът не бе засегнат от случилото се, а напротив, според него тенисът има нужда от подобно забавление. По думите му, това дори го е мотивирало да играе по-добре, тъй като не разбира защо някой си плаща, за да го гледа, а после се оплаква.

"Забавлявах се. Знаех, че ще направя така, че да го изгонят. Наслаждавах се, насладих се на всяка секунда от случилото се. Мисля, че и публиката се наслади. Просто не разбирам такива хора. Когато отида на спортно събитие, например мач от НБА, аз стоя там и се възхищавам на спортистите и ги подкрепям и гледам, защото искам да съм на събитието. Не разбирам говоренето."

"Той най-вероятно още е в задръстването. Най-вероятно има трафик към къщата му, най-вероятно е час пик", допълни Кириос.

А тенисистът действително се забавляваше на корта, правейки един куп "шот шотове". Върхът бяха два сервиса с удар отдолу като и двама донесоха точка за Кириос.