19-кратният шампион в турнирите от Големия шлем Рафаел Надал все още може да изпревари Роджър Федерер по този показател и да се превърне в най-великия тенисист за всички времена. Швейцарецът няма да играе до края на сезона заради контузия, докато Рафа почти сигурно ще участва на Ролан Гарос, но испанецът все още не е взел решение дали ще играе на предстоящия US Open. Ако Надал успее да триумфира и в двата турнира от шлема, той еднолично ще изпревари Федерер в тази престижна класация за най-много мейджър титли.

Между Надал, Джокович и Федерер и най-вече между техните фенове, винаги има спорове кой е по-добрият и най-великият за всички времена? Припомняме, че към момента Роджър Федерер е носител на 20 титли от Шлема, след него е Рафа Надал с 19, а световният №1 Новак Джокович е със 17.

Всички тенисисти бавно се подготвят за рестарта на тениса, а същото прави и Надал в родната Майорка. Той сподели няколко думи за своето родно място и изрази удовлетворението си, че се намира у дома. Прекрасно е да съм вкъщи, обичам Майорка и се наслаждавам на всичко тук. Имам много енергия в себе си, а когато си в родния дом, това те изпълва с радост. Опитвам се да се върна към нормалния живот, като всички хора, аз преди всичко съм човек и също имам своите проблеми, чувства и емоции. За нашите фенове ние сме истински звезди, но нека не забравяме, че всеки един от нас е преди всичко човек, успехите изобщо не са най-важното нещо на света“, каза световният №2.