Григор Димитров победи Филип Колшрайбер с 2:1 сета /4:6, 6:3, 6:4/ в третия кръг на Мастърса в Монте Карло и се класира за четвъртфиналите на турнира.

Подобно на мача си от втория сет срещу Пиер-Юг Ербер, Димитров отново загуби първия сет, но обърна до успешното 2:1.

На четвъртфиналите на турнира в Монте Карло Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен, с който в тази надпревара си партнират на двойки и достигнаха до четвъртфинаите.

Димитров среща добър познайник и партньор на двойки през тази седмица

Гришо отстъпи в първия сет с 4:6 гейма, след като допусна два пробива до 2:5  и въпреки, че върна един не успя да навакса изоставането си.

Последва доста по-убедителен втори сет, но първата ни ракета отново допусна ранен пробив за 1:2. Последва обаче обрат за българина, който веднага върна пробива, повтори го и поведе с 4:2 и след това 5:2. Филип Колшрайбер взе следващия си сервис гейм, но Димитров затвори сета при 6:3 и изравни.

Третият сет бе доста оспорван, като при 3:3, Гришо проби германеца и дръпна след това с 5:3, което малко по-късно му осигури победата в сета с 6:4, а с това и в двубоя с 2:1 сета.

Григор Димитров

източник: БГНЕС

27-годишният Давид Гофен е десети в класацията на АТП в момента и има четири титли в кариерата си.

Григор Димитров води с 6:1 победи в срещите с белгиеца. За последно двамата играха на полуфиналите в Ротердам през февруари, когато пострада окото на Гофен.

Развитието на двубоя:

Трети сет 6:4

6:4 Григор Димитров спечели сервис гейма си за успех в сета, а с това и в мача с 2:1 сета.

5:4 Филип Колшрайбер спечели подаването си и Григор Димитров ще сервира за сета и мача.

5:3 Григор затвърди пробива. Съперниците изиграха оспорвайн гейм, в който българинът спаси точка за пробив, но в крайна сметка поведе убедително в сета.

4:3 Пробив за Григор Димитров! Страхотен седми гейм, в който Колшрайбер на два пъти не успя да спечели, Григор удържа атаките му и при първия си шанс за пробив се възползва.

3:3 Димитров изигра добър гейм и спечели подаването си за ново равенство.

2:3 Германецът поведе. Гришо имаше три точки за пробив в течение на гейма, но не успя да пробие съперника си.

2:2 Гейм на 0 за Григор Димитров и следва равенство в третия сет.

1:2 Колшрайбер спечели подаването си след стабилен свой гейм.

1:1 Трудно начало на гейма, но все пак успех за първата ни ракета. Григор допусна изоставане с 0:30, но навакса и спечели сервис гейма си.

0:1 Филип Колшрайбер спечели подаването си на старта и поведе.

Втори сет 6:3

6:3 Сет за Григор Димитров! Гришо изостана с 0:30, но изравни и успя да доведе до успешен край първия сет за равенство 1:1 в мача.

5:3 Филип Колшрайбер спечели подаването си и Григор ще стартира за втория сет.

5:2 Григор Димитров затвърждава пробива си, поведе и спокойно спечели подаването си за убедителен аванс в сета.

4: 2 Втори пореден пробив за Григор Димитров! Българинът продължава с по-агресивна игра и за втори пореден път проби сервиса на Колшрайбер, след като се възползва от третата си точка за пробив в гейма.

3:2 Григор бе убедителен в следващия сервис гейм и поведе с 3:2.

2:2 Пробив за Григор Димитров! Първа ни ракета изоставаше с 0:30, но изравни и се пребори за точка за пробив. При първия си шанс Гришо успя да върне пробива срещу Колшрайбер!

1:2 Пробив за Филип Колшрайбер! Григор изостана с 0:30, взе точка, но след 15:40 отстъпи в гейма и съперникът му поведе.

1:1 Колшрайбер изравни след като поведе с 30:15, Григор взе точка, но германецът взе сервис гейма си.

1:0 Стабилно начало за Григор Димитров, който печели подаването си.

Първи сет 4:6

4:6 Сет за Колшрайбер! От втория опит германецът успява да затвори сета, Григор ще трябва да търси втори пореден обрат в Монте Карло, ако иска да продължи напред!

4:5 Григор печели подаването си, макар че трябваше да отразява сетбол. Това се случи при 30:40 след няколко хубави ретура на Колшрайбер и нисък процент първи сервис на българина. В трудните моменти обаче Димитров действа чудесно. При дюс направи впечатляващ форхенд уинър с отскок, след което действа прекрасно с мигновено излизане на мрежата след сервис.

3:5 Пробив за Димитров! Световният №5 изигра отличен гейм, грешките изчезнаха, бекхендът също бе перфектен и при 30:40 се възползва от брейкбола.

2:5 Втори пробив за Колшрайбер! Германецът играе все по-добре на ретур, пласира дълбоки топки към бекхенда на българина. Гришо от своя страна бърка често и това води до втори брейк на 15.

2:4 Димитров достигна до първия си шанс за връщане на пробива. Това стана, благодарение на чудесна атака на мрежата и лоб в аут на германеца за 30:40. За съжаление последваха грешки от слайс бекхенд и топспин бекхенд, след които германецът сложи край на гейма.

2:3 Григор прекъсва негативната серия, печелейки третия си сервис гейм на мача с няколко уинъра.

1:3 Пробивът е затвърден с гейм на 15 за опитния германец.

1:2 Пробив за Колшрайбер! Няколко колебливи изпълнения на Григор, а при 15:40 бекхендът по късия диагонал отлетя в аут.

1:1 Бързи първи геймове за сервиращите.