Двубоят между Григор Димитров и Новак Джокович от третия кръг на „Мастърса“ в Синсинати ще се доиграе в петък, обявиха организаторите. Лошите метеорологични условия са причината за тази промяна в програмата. Българинът и сърбинът ще подновят битката помежду си от третия сет при резултат 2:1 гейма в полза на бившия номер 1. 

Преди капризите на времето за сетен път да объркат плановете, Гришо и Джокера играеха при резултат 1:1 сета. Защитаващият титлата си от 2017-а българин спечели първата част по категоричен начин, след два пробива, резултат 6:2 и само за 29 минути. Хасковлията стартира силно и във втория сет, но след като за трети път проби бившия номер 1, играта му бе разколебана, а Ноле установи контрол.

Гришо загуби подаванията си на два пъти и в крайна сметка Джокович изравни. Точно, когато предстоеше решителният трети сет, дъждът заваля отново. 97 минути бяха нужни, за да бъде играта подновена, но за кратко. Само след три изиграни гейма, в последния от които носителят на 13 трофея от Големия шлем проби нашия представител, дъждовните капки отново покриха Централния корт, а надпреварата бе преустановена до петък.

Добрата новина е, че доиграването ще бъде в удобно за гледане време от българска гледна точка. Програмата стартира в 18 часа българско време мача на Симона Халеп и Ашли Барти, а след неговото изиграване на корта ще излязат двамата балканци. В петък трябва да се изиграят всички четвъртфинали, така че победителят от Димитров-Джокович ще има два мача в един ден. След тяхното доиграване е мачът Роджър Федерер-Леонардо Майер, а след него по-добрият от сблъсъка на Гришо и Ноле ще се появи отново на Централния корт за мач с Милош Раонич.

Българинът и сърбинът са се срещали общо осем пъти на корта. Хасковлията може да се похвали с един успех над Ноле на червени кортове. Той дойде през 2013 година в Мадрид.  


Как се развива мачът дотук:

Първи сет

​0:1 - Джокович започна уверено и без проблем спечели подаването си. 

1:1 - Димитров също демонстрира убедителна игра и изравни. 

2:1 - ПЪРВИ ПРОБИВ В МАЧА! Григор Димитров демонстрира чудесна игра на ретур и така притисна сърбина да загуби подаването си. 

3:1 - Гришо затвърди пробива си със спечелване на следващия гейм, който взе след 40:15.

5:2 - ГРИШО ПРОБИ ЗА ВТОРИ ПЪТ ДЖОКОВИЧ! След като Ноле намали на 2:3, Димитров спечели шестия гейм, а в седмия по категоричен начин на "0" реализира втори пробив, възползвайки се максимално от разсеяността на съперника си.  

6:2 - Григор Димитров спечели първия сет. Само 29 минути бяха нужни на първата ни ракета, за да поведе. 


ВТОРИ СЕТ

1:1 - Вторият сет започна по аналогичен начин на първия и Джокович, и Григор спечелиха подаванията си. 

2:1 - ПРОБИВ ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ! Хасковлията отново се възползва максимално от колебанията в играта на Джокович. Той допусна грешка на форхенд по диагонала и пред българина се разкри първата възможност за брейк бол. Бившият номер 1 обаче успя да се спаси. В последствие Димитров пласира слайс от бекхенд, което затрудни максимално сърбина, допуснал първа двойна грешка, коствала му трети пробив в мача.

3:2 - Ноле напомни за класата си и в петия гейм дръпна с 30:0. Гришо имаше сложната задача да наваксва, но в крайна сметка отстъпи при 15:40. 

Новак Джокович

източник: Gulliver/Getty Images

3:3 - ПЪРВИ ПРОБИВ ЗА ДЖОКЕРА! В шестия гейм на втория сет Джокович проби Гришо. Сърбинът имаше три възможности да пробие и при последната не сбърка. Двойна грешка на Димитров позволи на бившия номер 1 да постигне равенство в геймовете. 

3:4 - Реализираният пробив сякаш даде психологическо предимство на Джокович, който поведе с 30:0 в седмия гейм. Гришо, който се поизнерви от разовя, допусна 13-а непредизвикана грешка във втория сет, а сърбина поведе след 40:30.

3:5 - ГРИГОР ДОПУСНА ВТОРИ ПРОБИВ! Българинът допусна две грешки в осмия гейм, което наклони везните към Джокович. В крайна сметка той пласира коварен удар, при който топката отскочи лъжливо и така Гришо бе пробит за втори път във втория сет и в мача като цяло. 

3:6 - Поел контрола върху мача в последните геймове, Джокович постигна равенство в сетовете. 


ТРЕТИ СЕТ

Мачът е прекъснат, тъй като дъждът заваля отново. Двамата тенисисти се прибраха в съблекалните. Валежите спряха, но все още няма яснота, кога мачът ще бъде подновен. Около 4.40 часа започна третият сет. 

1:0 - Димитров влезе значително по-стабилно след дългата пауза и след бърз гейм повече в резултата.

1:1 - Грешки на Димитров и същевременно концентрирана игра отстрана на Джокера доведоха до равенство в геймовете. 

1:2 - ПРОБИВ ЗА ДЖОКОВИЧ! Страхотен трети гейм, с продължително разиграване, което за съжаление не завърши с успех за българина. Гришо понечи да излезе на мрежата, за да блокира форхенд на Джокович, но без успех.

5.00 часа (българско време) - НАД СИНСИНАТИ ОТНОВО ЗАВАЛЯ! Двамата тенисисти се прибраха в съблекалните.

ДВУБОЯТ ЩЕ СЕ ДОИГРАЕ В ПЕТЪК.