Григор Димитров определено като добър своя старт на турнира в Стокхолм.

В първия си двубой Гришо победи в два сета Юргем Зоп, а следващото му препятствие се казва Кевин Андерсън - мач, който самият българин определи като тежък.

"Доволен съм с този първи мач, никога не е лесно да започнеш турнира в четвъртък. Имаш време да тренираш няколко дни, да правиш каквото искаш, но в същото време е добър старт. Трябва да остана фокусиран, имам тежък съперник утре, затова трябва да съм готов", заяви Димитров.

Относно факта, че има 5 победи от 6 мача срещу Андерсън, Димитров коментира: "Не вярвам в тези неща, следенето на резултатите. Бях 0:7 срещу Рафа и го победих, нали? Мисля, че такива изводи не трябва да се правят. Той е много добър играч, сервира страхотно, никога не знаеш какво ще се случи."

"В момента съм много фокусиран и само върху себе си, това е положението в момента, ще съм готов да отговоря на това, което ми предложи."

Григор коментира и настилката на корта, тъй като някои тенисисти се оплакаха, че е бавна: "Зависи от играча, някои обичат да е по-бавен, други да е по-бърз, на мен ми харесва. Кортът е бавен, а аз харесвам това, не се оплаквам, дава ми повече време, особено след като играя бекхенд с една ръка."

А добре как се чувства българинът в Стокхолм? "Разбира се! Все пак съм живял тук. Вече бях няколко дни тук, така че се чувствам добре."