След големите успехи през 2017, Григор Димитров си постави следващата цел, за която всички българи мечтаят - титла от Големия шлем.

"Печелил съм турнири пред родителите си, но това беше твърде специално. Прави това много специално. Не знаех, че трофеят е толкова голям. Ще бъде на специално място сред другите трофеи. Когато е за първи път, винаги е много специално. Да играя на този корт и да спечеля, това е неописуемо", заяви Димитров след големия успех.

"Естествено една от основните ми цели е спечелване на титла от Големия шлем. Това винаги е било моя мечта. Мисля, че се приближавам към осъществяването ѝ. Постигал съм добри резултати в турнирите от Шлема в миналото, но сега трябва да стана още по-постоянен и в същото време да се възползвам от всяка открила се възможност, както се случи в Лондон. Да, титлата тук е страхотно, невероятно постижение за мен. Но има какво още да покажа, искам да играя още по-добре и още по-добре", коментира Димитров.

"Следващата година очевидно ще бъде много интересна, особено в началото. Има няколко страхотни тенисисти, които се завръщат на корта. А тези играчи не могат да бъдат отписвани в нито един момент", каза още българинът.

Президентът на България честити победата на големия Григор

Григориада в Лондон 2017

Откровеният Гришо: За нуждата от провала и умората

Никол прелива от любов и гордост, кара X-Factor да поздрави Гришо

Поздрав от тръпнещото Хасково: ГригорД съм!

Анализ на Гришо-еуфорията в "Здравей, България"

Скокът на Гришо в акцентите на сезона според АТР

Официално: Най-големите легенди само са пред Гришо

Кортовете, на които Гришо проходи в тениса, ще носят името му

Цвети Пиронкова за Гришо: Историческо! Това е само началото!

С кои оръжия Григор отстреля Гофен за историческия успех?

Медиите в Белгия: Григор попари мечтите ни

Има ли шанс въобще някой да пребори Гришо?