Първата ракета на България Григор Димитров се прибра в родния си Хасково, за да отпразнува своя юбилеен 30-ти рожден ден утре, а с него е и половинката му Лолита Османова. Пред NOVA той сподели, че е взел решението след края на участието си в Рим и така ще е с най-близките си в утрешния ден. Димитров разкри, че напоследък му е било трудно заради незадоволителните резултати в Испания и Италия, но в момента е напълно концентриран за турнира в Женева и "Ролан Гарос". Освен това хасковлията каза, че все още не се е ваксинирал, но ако от ATP им съобщят, че трябва, ще се съобрази, тъй като за момента е против имунизацията.

Lap.bg
48 снимки

"Преди 30-ия рожден ден Хасково е много специално място за мен. Всеки път, когато се прибирам изпитвам доста особени чувства. Не исках никъде другаде да си празнувам рождения ден освен тук. Може би това не беше част от плана, но след отпадането от Рим усетих, че мога да го направя. Имах време да тренирам, да вляза във форма. Гледам да се насладя на момента, да видя родителите си, да покажа на приятелката си откъде съм. Гордея се", започна той.

"Гледам да стоя фокусиран за Женева. Последните няколко седмици бяха доста трудни за мен. Тренирах много и мачовете не се случваха по начина, който исках. Това е тенисът. Мисля че играя добър тенис", продължи Григор.

"Последните 2-3 години за всеки спортист бяха и все още са доста странни. Нямаме тази подготовка, която сме имали. Усеща се много различна настройка за мачове и тренировки", призна хасковлията.

"Още не съм се ваксинирал. Преценяме ситуацията в момента. От другата седмица имаме други правила в ATP. Трябва да изчакаме. Всеки си върши работата доста пълноценно, не само в отбора, но и в ATP. В момента само по един час излизаме и се разхождаме, което за нас прави огромна разлика. През последната година само кортове, хотел, кортове, хотел. Не е от най-приятните неща. Също без публика. Това е най-лошото нещо", допълни Димитров.

"Никога не съм искал да вкарвам в тялото си нещо, което е забранено или в тази ситуация не знаем какво представляват ваксините, така че съм по-скоро за „не“, но всеки един ден излизат нови правила. Би било голям плюс. Трябва да изчакаме да видим нашите директори. Само те могат да поставят това правило. Вече почти нямам антитела. Беше почти преди година. Трябва да се пазя в момента. Никой не е застрахован. Имах приятели, които си бяха сложили ваксината и до ден днешен са добре, но имах и такива, които хванаха вируса отново", завърши изказването си най-добрият ни тенисист.