Григор Димитров стартира с победа на турнира на твърди кортове от категория ATP 500 в Акупулко (Мексико) с награден фонд 2 милиона долара.

Българинът, поставен под номер 7 в схемата и шампион на турнира от 2014 година, победи в първия кръг Дамир Джумхур с 6:3, 6:3.

Григор не показа най-добрия си тенис, но успя да вземе победа в два сета и да спести сили за следващата фаза. Димитров успя да пробие съперника си на нула в четвъртия гейм и това се оказа ключова за успеха в първия сет. До края на сета нови пробиви нямаше и Димитров го затвори с 6:3 в своя полза след 32 минути игра.

Димитров се възползва още при първата си възможност за пробив във втората част, за да поведе с 3:2. Джумхур обаче стигна до рибрейк и изравни - 3:3. Серията от пробиви продължи и Гришо отново поведе - 4:3. Този път Димитров затвърди и дръпна с 5:3. При този резултат Григор поведе с 40-15 при сервис на Джумхур и от втората си възможност затвори мача с 6:3 за 74 минути игра.

Така Григор Димитров има пет победи от пет мача срещу Джумхур. Във втория кръг българинът ще играе срещу Адриан Манарино. Французинът постигна успех в три сета над Камерън Нори - 2:6, 6:2, 6:2.