Най-добрият ни тенисист Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си до момента.

Гришо победи Ник Кириос в първия си финал на турнир от сериите АТП Мастърс 1000 и спечели титлата в Синсинати след 2:0 сета /6:3, 7:5/.

Постижението на първата ни ракета е още по-впечатляващо, тъй като не допусна да загуби сет в надпреварата.

Гришо на български в Синсинати: Благодаря ви на всички

АНКЕТА: Вярвахте ли в успеха на Григор Димитров в Синсинати?

Толкова неща "за пръв път“ на финала Димитров – Кириос

Григор Димитров отстрани последователно Фелисиано Лопес, Хуан Мартин дел Потро, Юичи Сугита, Джон Иснър, а накрая се справи и с Ник Кириос.

22-годишният австралиец пък бе победил Давид Гофен, Александър Долгополов, Иво Карлович, Рафаел Надал и Давид Ферер, преди да отстъпи пред Димитров.

Дотук през 2017-а година Григор Димитров спечели титлите в Бризбейн и София, а с успеха в Синсинати, българинът повтори постижението от 2014-а година, когато спечели три титли - Акапулко, Букурещ и Лондон.

Григор с титлата в ръце: Страхотна гледка

Григор Димитров бе много убедителен и не допусна колебания срещу Ник Кириос. Първата ни ракета проби по един път съперника си в двата сета и това му бе достатъчно за успеха.

В първия сет пробивът дойде за 4:2, а във втория за 6:5 и така българинът сервира за титлата, завършвайки по шампионски двубоя за трофея.

Димитров изигра може би най-силния си турнир до момента, демонстрирайки чудесната форма, в която се намира.

Очаква се от понеделник българинът да се завърне в Топ 10, като номер 9 в света.

Актуални кадри от финала Димитров - Кириос

Кириос поздрави Гришо: Хубаво е да го видя отново вър форма


НАЧАЛО НА МАЧА

Първи сет

Григор Димитров сервира в първия гейм и спечели без да даде дочка на Кириос - 1:0. Австралиецът изравни за 1:1, но Гришо отново излезе напред след добър гейм и - 2:1.

Оспорван гейм при сервис за Ник Кириос, Григор удържа до 30:40, но съперникът му изравни за 2:2. Кириос стигна до точка за пробив след като Гришо направи две двойни грешки, но с добра защита Димитров се измъкна и поведе с 3:2.

Първата ни ракета поведе с 30:0 в следващия гейм при сервис на австралиеца, Кириос изравни, но Григор стигна до точка за пробив и успя да пречупи Кириос за 4:2!

Гришо сервира, за да затвърди пробива, но Кириос стигна до точка да пробив, която българинът спаси и увеличи аванса си до 5:2. Бърз гейм за Ник Кириос, който намали за 5:3 и Григор ще сервира за сета. Убедителен сервис-гейм и първия сет е за Григор! 1:0 за българина след 6:3 гейма!

Втори сет

Ник Кириос взе първото си подаване и поведе с 1:0 гейма. Последва чудесен гейм за Григор. Българинът отново впечатли с удар за 30:0 и взе убедително своя първи сервис-гейм във втория сет за 1:1.

Австралиецът успя да поведе за 2:1, въпреки че Гришо оказа добра съпротива. Последва изравняване за 2:2 след бърз гейм за Димитров и нов аванс за Кириос за 3:2.

Най-добрият ни тенисист остава стабилен и не допусна колебания при подаването си за равенство 3:3. В изключително интригуващ седми гейм Григор стигна до две точки за пробив, но Ник Кириос се справи и не допусна пробив, повеждайки с 4:3.

Димитров отново отговаря категорично и следва ново равенство - 4:4, но с бърз гейм в своя полза Кириос пак поведе - 5:4.

Поредното равенство идва при 5:5 след като и Григор спечели своя сервис-гейм. Пробивът е факт! Българинът поведе с 6:5 и сервира за титлата! Успешен сервис-гейм и титлата е факт!!! 7:5 за Григор във втория сет и 2:0 за победата в мача!

КРАЙ НА МАЧА


Григор Димитров и Ник Кириос

източник: БГНЕС

Григор на върха в Синсинати, категорични са читателите на GONG.BG

Григор срещу екстравагантен съперник на финала

Тайбрек, тайбрек и финал за Гришо!

Турнирът в Синсинати е част от US Open сериите и се явява генерална репетиция преди последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

Наградният фонд при мъжете в Синсинати, тази година достига внушителните 4,97 милиона долара.

Димитров: Чувствам се отлично, тялото ми се справя

Гришо или Ник – кой ще ликува тази нощ?​

Финалът Димитров-Кириос - на живо по Mtel Sport 1