Новак Джокович спечели Матърс турнира в Рим за пети път в кариерата си, побеждавайки на финала първата ракета на Аржентина Диего Шварцман. Сърбинът загуби само един сет по пътя към своя рекорден 36-и Мастърс трофей, но въпреки това смята, че не е показал нй-доброто от себе си.

„Не искам за звуча арогантен, но не играх най-добрия си тенис“ сподели Джокера пред сайта на ATP. „За щастие успях да намеря топ формата си тогава, когато наистина се нуждаех от нея. Надявам се да вдигна нивото за Ролан Гарос, защото това ще е задължително, ако искам да направя нещо сериозно там. Един от позитивире, които мога да извлека след този турнир, е че сервисът ми беше много добър“ каза още световният №1.

Джокович каза още, че въпреки загубата си на 1/4-финалите във Вечния град Рафаел Надал все още трябва да бъде възприеман като големия фаворит преди Ролан Гарос.

„Надал все още е фаворит. Макар да загуби на този турнир, мисля, че много хора ще се съгласят, че той си остава големият фаворит за титлата на Ролан Гарос. Предвид резултатите и успехите, които е постигнал там, едва ли бихме могли да поставим някого преди него“ заяви Джокович.

Сърбинът обаче направи уточнението, че колкото и да е силен на клей, Матадора все пак може да бъде победен. „Диего Шварцман определено показа, че Надал може да бъде победен на клей. По време на техния мач настилката беше тежка, топката отскачаше ниско, въздухът беше влажен и играха във вечерната сесия. Всичко това са неща, през които ще ни се наложи да преминем и в Париж“ завърши шампионът на Ролан Гарос за 2016 гoдина.