Отличната серия на Адриан Андреев в Анталия приключи, след като българинът отстъпи във втория кръг на Алекс Де Минор с 3:6 1:6.

Българинът бе равностоен на своя именит опонент в немалки периоди от срещата, но четвъртият поставен печелеше далеч повече лесни точки от начален удар, което му даваше по-голямо чувство на спокойствие в собствените сервис геймове.

Турнирът несъмнено е най-успешният в професионата кариера на Ади и благодарени на спечелените точки от него, то той ще прогресира с над 100 места в световната ранглиста до около номер 446. Софиянецът стартира срещата на високи обороти и моментално реализира пробив в подаването на съперника, само че няколко леки грешки от форхенд спомогнаха за възстановяването на паритета. Родният ни представител продължаваше да стои напълно равнойстойно от дъното на корта и дори често надиграваше австралиеца в продължителните размени, но Де Минор сервираше безупречно на важните точки и се спаси от инкасирането на нов брейк. Адриан взе следващото си подаване с лекота, ала допусна спад в представането си и скоро се оказа догонващ с 2:4.

Младата ни надежда не се отказа и спечели втори гейм на ретур в срещата, като това обаче бяха последните му позитивни изяви в сета и световният номер 23 записа частта на сметката си. Де Минор продължи да доминира и във втория сет, вземайки сервис гейма на опонента си на нула и впоследствие затвърди безпроблемно. Адриан съумя да намали изоставането си, но вече не смогваше на темпото и все по-често закъсняваше за ударите си, а австралиецът се отпусна напълно и започна да наказва всяка една по-плитка топка. Тези обстоятелстваха доведоха до изцяло неблагоприятен развой за нашето момче и то нямаше съпротивителни сили, с които да спре устрема на противника си към финалната линия.