Ракета номер 1 на България Григор Димитров не срещна особени трудности срещу своя „клиент” Давид Гофен в мач от втория кръг на Мастърса в Париж. Хасковлията се класира за 1/8-финалите на турнира след 7:5, 6:3 след почти 1.30 часа игра.

След като преодоля представителя на домакините Юго Юмбер в първия кръг,  Григор Димитров се изправи за девети път срещу белгиеца в официален двубой. Българинът записа осмия си успех срещу него, като срещна леко съпротивление предимно в началото на мача. След като напипа пулса на двубоя, Григор Димитров заигра на сигурно и спечели.

Българският състезател изглеждаше много уверен почти през целия двубой, като показа устойчиво представяне срещу своя опонент. Григор Димитров имаше подкрепата и на своето семейство във Франция - неговите родители бяха в ложата на българина.

В следващия етап от турнира българската ракета ще се изправи срещу Доминик Тийм, който победи Милош Раонич малко по-рано през деня.

Срещата с Гофен не започна по много добър начин за Григор Димитров, който рано се оказа с пробив изоставане при 1:3. Хасковлията обаче бързо успя да изравни за 3:3, а в следващия гейм отрази точка за пробив, за да поеме пълен контрол над случващото се в корта. Димитров направи нов пробив в 12-ия гейм, с което затвори първия сет със 7:5.

Във втората част на мача българинът имаше много по-голямо игрово предимство. Той пропусна серия от шансове за пробив във втория гейм, но в шестия все пак направи такъв и поведе с 4:2 в резултата. Няколко минути по-късно българинът затвори мача след поредната изпратена от Гофен топка в мрежата.

Григор Димитров - Давид Гофен

източник: БГНЕС


Григор Димитров - Давид Гофен - 7:5, 6:3


Григор Димитров - Давид Гофен

източник: БГНЕС

Втори сет - 6:3

1:0 - Григор Димитров взима подаването си в началото на втория сет. 

1:1 - Давид Гофен спечели много важен гейм, в който българският тенисист пропиля пет възможности за пробив. 

2:1 - Григор Димитров отново е убедителен на сервис-гейма си. Двамат не допускат нови изненади - 3:2.

4:2 - Пробив за ракета номер 1 на България в много важен момент от мача. Григор Димитров игра на сигурно, но и с повече увереност - 5:2. Хасковлията е само на гейм да се класира за следващия етап на турнира.

5:3 - Гейм за Давид Гофен. Григор ще сервира за успеха в мача.

6:3 - Победа за Григор Димитров. В следващия етап ще се изправи срещу Доминик Тийм.

Първи сет: 7:5

Григор Димитров започва добре мача, взе подаването си за 1:0 гейма, въпреки че белгиецът загатна от началните минути, че няма да бъде лесен опонент, преминавайки през 40:40.

Без изненади, и Гофен взима сервис-гейма си след дълго разиграване за 1:1.

Давид Гофен направи ранен пробив, като поведе за 2:1 гейма, на нула, още в самото начало. Последваха тежки минути за Григор Димитров, белгиецът затвърди пробива си - 3:1, гейм отново на нула. 

3:2 - Григор Димитров прекъсна серията на съперника си, след като взе петия гейм. 

3:3 - Равенството е възстановено след пробив и на Григор Димитров, и въпреки трудностите, които срещна успя да поведе отново за 4:3.

Григор Димитров стабилира играта си, последва бърза размяна на геймове за 5:4, а след това и за 5:5.

6:5 - Двамата продъжават да взимат подаванията си, Григор Димитров си осигури поне тайбрек в сета. Телевизионните камери показаха родителите на българския състезател, които са заели място на трибуните.

7:5 - С много уверена игра Григор Димтиров успя да вземе гейма с пробив на нула, а с това и сета!


Още по темата:

Преобразен Григор смачка Юмбер

Григор спря дъха на Париж

Убийствени снимки! Григор яхна френска красавица