оджър Федерер спечели турнира по тенис от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс с награден фонд 7,9 милиона долара. В изцяло швейцарски финал Федерер победи Стан Вавринка с 6:4, 7:5, като по този начин записа 20-ти успех от 20 мача на твърда настилка срещу световния номер 3.

Федерер, който преди малко повече от месец спечели Откритото първенство на Австралия, добавяйки 18-а титла от Големия шлем в колекцията си, изигра отличен първи сет, в който не даде никакви възможности на Вавринка да го атакува опасно и да мисли за пробиви. Дори напротив, в 10-ия гейм, който се оказа и последен, Федерер сам проби мощния сервис на противника си, за да спечели първата част след точно половин час игра.

Във втория сет обаче Вавринка реализира пробив още в първия, който затвърди с подаването си, за да поведе с 2:0. След това Федерер взе гейм на 15, а няколко минути по-късно реализира пробив на 15, с който изравни резултата в сета на 2:2.

Двамата продължиха в по-спокойно темпо до 6:5 в полза на Федерер. Тогава най-успешният тенисист в историята на турнирите от Големия шлем стигна до мачбол, който бе реализиран още при първата възможност.

За Федерер това титлата в Индиън Уелс е пета и общо 90-а в кариерата му. С нея швейцарецът стана най-възрастният шампион в историята на това състезание и грабна трофей номер 25 от сериите "Мастърс", а освен това от днес се изкачи и до шестото място в световната ранглиста./БТА