Златният медалист от олимпийския турнир на смесени двойки от Лондон 2012 Макс Мирни обяви официално своето отказване от тениса на 41-годишна възраст.

Белорусинът постигна най-големият си успех заедно с Виктория Азарена, с която надиграха на финала в Лондон представителите на домакините Анди Мъри и Лаура Робсън с 2:6, 6:3 и 10:8.

Мирни има общо десет трофея от Голям шлем при турнирите на двойки (шест - четири от Ролан Гарос и две от US Open) и при смесените двойки (четири - една от Уимбълдън и три от US Open). Той също така е бивш номер 1 на двойки, а най-доброто му класиране на сингъл е 18-то място. Мирни има и титла на сингъл.

"Това беше трудно решение за мен, като се има предвид, че тенисът е част от моя живот от най-ранна детска възраст. Винаги съм се наслаждавал, когато съм бил на корта без значение дали представям родината си, играя на двойки или на сингъл. Постигнах много повече от това, което може да мечтае едно дете от Минск. Благодарен съм на моето семейство за огромната подкрепа през всичките тези години", се казва още в съобщението на Мирни до медиите. /БГНЕС