Следващото издание на Mutua Madrid Open може да бъде последно в испанската столица. Затова информира румънският сайт ProSport, според който собственикът на турнира Йон Циряк обмисля преместването му в Берлин.

За целта през миналият месец румънският милиардер е имал среща с кмета на германската столица Михаел Мюлер, на която двамата са обсъдили възможността тенисът на най-високо ниво да се завърне в града.

Към момента единственото сигурно е, че договорът между Циряк и община Мадрид изтича през 2021-а и не е подновен. От години се говори за разговори за подновяването му, но то така и не се случва, а не помага и фактът, че в 10-годишния период на контракта кметът на Мадрид се смени три пъти.

Mutua Madrid Open е третото най-доходоносно събитие за испанската столица след International Tourism Fair и Pharmaceutical Products Fair, a „La Caja Magica“ е предпочитано място от всички тенисисти.

Лицензът обаче е собственост на Циряк и той има възможността да премести локацията. Тази година Берлин трябваше да се завърне в календара на WTA с турнир на трева, който обаче бе отменен заради пандемията и вместо това „Щефи Град Щадион“ прие демонстративен турнир.

Циряк и преди е говорил за възможността Берлин да организира неговия турнир, но винаги е казвал, че за целта трябва голям комплекс като този в Мадрид.