За втора поредна седмица Димитър Кузманов преодолява първия кръг на силен турнир от сериите Чалънджър в Банкок. Ракета №2 на България премина напред след 6:4, 5:5 и отказване на съперника му Жозе Рубин Стейтъм в двубой, продължил два дни.

Още в понеделник Кузманов спечели първия сет след единствен пробив в него, но Стейтъм на свой ред проби в началото на втората част. При 4:1 в нея двубоят бе прекъснат заради дъжд и днес трябваше да бъде доигран. 

Подновяването започна с дълъг сервис гейм на Кузманов, който успя да го спечели, а малко по-късно върна пробива, след което новозеландският му съперник прекрати участието си в двубоя.

Така българинът си осигури 3 точки за АТР ранглистата и 520 долара от наградния фонд. За втора поредна седмица обаче неговият съперник във втори кръг ще бъде доста сложен. 

След като на първия турнир в Банкок Кузманов загуби от японеца Юичи Сугита, сега той ще се изправи срещу №3 в схемата Хенри Лааксонен, който е в прекрасна форма и спечели титлата в Банкок преди броени дни.