България ще играе срещу Гърция и Армения в група "А” на БНП Париба Купа  Дейвис в надпреварата от Група III на зона Европа.

Това е единствената  група с три състава. В турнира участват 15 отбора който са разпределени  в 4 групи. Победителите в групите ще играят на полуфинал по схемата  /победител от гр. А срещу победител от група C и победител от група B  срещу победител от група D/.

Победителите в тези полуфинали ще спечелят  промоция за група II на зона "Европа/Африка" през 2018 г. В група „B”  попаднаха отборите на Македония, Молдова, Исландия и Малта. В група „C”  са тимовете на Ирландия, Черна гора, Андора и Косово. В последната група  „D” са отборите на Люксембург, Лихтенщаин, Сан Марино и Албания.

Българите са в състав Александър Лазов, Димитър Кузманов, Александър  Лазаров и Тихомир Грозданов. Капитан на България е Тодор Енев. Мачовете ще се проведат от 5-ти до 8-ми април във ваканционното селище Санта Марина в Созопол.

Eто и мнението на капитана за надпреварата:

"Гърците са с различен отбор, но мачовете са равностойни, всички дават максимума от себе си", коментира Енев.

"Играл съм в Маракеш, на по-ниско равнище, желая успех на Григор и да влезе в топ 10, там където му е мястото. Географията на тениса се разширява, всеки иска да се доказва", допълни капитанът на България за Купа Дейвис.