Директорът на АТП турнира в София Ерхан Орал сподели своето мнение за отказа на Григор Димитров да участва в надпреварата, която стартира на 30 януари. Турчинът, който познава Димитров още от юношеските му години, оправда решението на българина като уточни, че то е изцяло спортно-техническо и в него няма финансови причини.

Турнирният директор в София – бивш треньор на Григор Димитров 

"Познавам се с Григор и с баща му. Бих казал, че отношенията ни са доста добри. Видяхме се на кафе (с Димитров) и говорихме за турнира в София. Той има други планове, най-малкото защото има договор за участие в турнира в Акапулко (б.а. 22-27 февруари). Освен това в Австралия сега температурата достига до 40 градуса, а в София сега е минус 15. По принцип след Откритото първенство на Австралия има два пътя за тенисистите за участие в турнири - в Америка и в Европа. Ако бях негов треньор, аз също не бих го посъветвал да играе в Европа и после да пътува за Америка. Все пак, обаче, турнирът в София е в неговата родна страна, така че има вероятност той да промени решението си", заяви Орал.

Той все пак уточни, че от уважение към Григор до последно ще пази за него последната уайлд кард за надпреварата, за която покана е получил и Рафаел Надал.