За първи път в кариерата си Анди Мъри стигна до №1 в световната ранглиста, а след като постижението му стана факт, Мъри изрази гордостта си от този факт.

"Усещането е малко странно как се случи днес и е жалко, че Милош е контузен", започна Мъри.

"Да стигнеш до това място е плод на 12 месеца турнири. Последните няколко месеца бяха най-добрите в кариерата ми и съм много горд да стигна до този момент."

"В началото на кариерата ми винаги съм искал да спечеля Голям шлем, но сега когато остарявам, да стана №1 беше нещо, което се опитвах да постигна. Нуждаех се от това да съм по-постоянен и последните няколко сезона го постигнах. Много съм щастлив."

"Трябва да отдам заслуженото на Джейми Делгадо, да стигнеш №1 значи цяла година здрава работа, а той бе с мен на всеки турнир. Всеки ден работи с мен от началото на годината. Той заслужава много похвали за работата, която свърши с мен тази година."

"Това е нещо, което никога не съм постигал и не е нещо, което не съм мислил за сигурно, дори след Ролан Гарос или началото на годината."

"Бях толкова назад по отношение на точки и брой мачове, които трябваше да спечеля. Не съм очаквал да направя това, което направих след Ролан Гарос. 

"Но нещата могат да се променят бързо в този спорт, просто е странен спорт. Вчера Новак загуби от човек, когото бе побеждавал в 14 мача. И после Джон побеждава Чилич днес, след като предишния ден е загубил 6 поредни гейма. Нещата могат да се обърнат бързо и последните няколко месеца бяха много добри."

Мъри призна, че е голямо удоволствието от факта, че най-сетне разби хегемонията на върха на Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерел. "Това е най-приятното нещо. Това беше нещо много трудно през кариерата ми заради това, че момчетата около мен са толкова добри."

"Дори тази година, след годината, която имах, да мога да съм там за седмица с 20 точки повече, трябваше да спечеля толкова много мачове и да съм в заключителните фази на всеки турнир, в който участвах."

"Те са трима от най-добрите тенисисти, които някога са играли тази игра."

Мъри - най-възрастният с дебют като №1 от 1974 насам