"Това е моята година", сподели Новак Джокович след триумфа си на Ю Ес Оупън, където завоюва десетата си титла за сезона и трета от "Големия шлем".

24-годишният сърбин записа 64 победи и 2 поражения през годината, като се провали само на Ролан Гарос, където отстъпи пред Роджър Федерер на полуфиналите.

"Чувствам се смазан физически и психически в момента, но това е нормално. Целта в тениса е да печелиш турнири от "Големия шлем", тъй като това са най-значимите съревнования. Не съм се надявал на такива резултати за този сезон, трудно ми е да намеря думи. Имам още много да се доказвам в света на тениса. Искам да печеля и други турнири от "Големия шлем, любовта към този спорт ме издига", каза още Ноле. Той не се смята за непобедим и даде за пример сезоните, в които Роджър Федерер грабна трофеите на три турнира от "Големия шлем" и печелеше по 40 - 50 мача.

"Може да се каже, че тази е моята година, сезонът, в който играх най-добрия си тенис на големи турнири. Това ме прави невероятно щастлив. Ако догодина направя и наполовина на това, което сторих сега, ще бъда доволен", допълни първата ракета в света.