Рафаел Надал се изказа изключително ласкаво за качествата на българския тенисист Григор Димитров, срещу когото ще играе на четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид.

Местният любимец заяви, че се притеснява преди мачове с Димитров, защото той няма пропуски в играта си. Надал обаче добави, че каквото и да се случи в този четвъртфинал, двамата състезатели ще се забавляват на корта.

„Когато става въпрос за Димитров, всичко ме притеснява. Той е много добър играч, подава отлично, а форхендът му е перфектен. Всъщност, играта му на бекхенд не е по-различна. Сечената топка също. Димитров се движи отлично по корта, което говори добре и за работата му с крака. Изобщо, той е много сложен за разгадаване опонент като цяло. Димитров може да бъде победен само и единствено с много силна игра срещу него. Аз обаче съм подготвен добре и със сигурност ще се забавлявам, каквото и да се случи“, каза Надал.

Поставеният под номер 10 Димитров елиминира осмия в схемата Стан Вавринка от Швейцария със 7:6(5), 3:6, 6:3 след почти два часа игра. Надал пък се наложи с 6:2, 6:2 над Симоне Болели (Италия). С класирането си на четвъртфиналите Надал и Димитров си осигуриха по 100,315 евро от наградния фонд, както и по 180 точки за световната ранглиста. Победителят продължава на полуфинал, където ще има гарантирани 197,280 евро и 360 пункта./БТА