След като се класира за четвъртфиналите на тенис турнира на клей в Рио де Жанейро, Рафаел Надал сподели, че с натрупаните победи в последно време е успял да възвърне увереността си. Поставеният под номер 1 в схемата надви своя сънародник Николас Алмагро с 6-3, 7-5, с което си гарантира място сред най-добрите 8 в надпреварата.

„Победих и това е най-важното. Това ми дава спокойствие и увереност. Спечелих четири мача в последните две седмици, което ме кара да смята, че вече играя по-добре”, заяви Надал.

В спор за място на полуфиналите испанецът ще спори с Александър Долгополов. Световният номер 5 призна, че украинецът е изключително неудобен съперник, като потвърждение на това са и последните два сблъсъка помежду им, спечелени именно от Долгополов.

„Това бяха тежки двубои, в които загубих. Той постоянно нарушава ритъма ти на игра и те кара да играеш по различен начин. Със сигурност отново ме очаква труден мач, защото Долгополов е солиден играч, който играе много добре”, допълни още Матадора. /БГНЕС