Световният номер 2 в мъжкия тенис Анди Мъри категорично заяви, че основната му цел на корта е да спечели, независимо от формата на турнира, в който участва. След вчерашното поражение от Рафаел Надал в Лондон, Мъри вече е с баланс 1-1 и при победа в следващия си двубой със Станислас Вавринка ще се класира за полуфиналите на заключителния турнир на ATP.

„Смятам, че всички тенисисти са наясно с това, че не се опитвам да завърша на второ място в групата, защото знаят, че винаги играя за победа”, заяви Мъри пред Tennis.com.

„Според мен при този формат всеки двубой е важен. Може би ситуацията би била различна единствено ако в последния кръг се нуждаеш от сет, за да продължиш напред. Всеки път обаче, когато съм стигал до подобен момент съм печелил с 2:0 сета – срещу Цонга през 2012 и с Федерер в Шанхай, просто защото никога не съм гледал на двубоите по този начин.

Попитан кого измежду Джокович и Федерер би предпочел да срещне на полуфиналите, Мъри заяви:

„Роджър играе страхотно до момента в турнира. Той го е печелил шест пъти, демонстрирайки изключителен тенис. Показа го и при победата над Джокович. Истината е, че не правя сметки кой от двамата би бил по-добър съперник за мен, защото ситуацията се мени постоянно. Ето например вчера загубих тежко от Надал, но ако се срещнем отново в следващите дни – изходът може да бъде различен. Сигурен съм, че Новак се чувства по същия начин спрямо загубата от Федерер, завърши британецът.” /БГНЕС