Германецът Филип Колшрайбер заяви, че щаствив от играта си на старта на турнира по тенис на АТП в София с награден фонд 463520 евро. Поставеният под номер 5 Колшрайбер победи украинеца Серхий Стаховски с 6:2, 6:2 за 69 минути в Арена Армеец. 

"Разбира се, че съм щастлив от начина, по който играх. Почти през цялото време бях на ниво. Направих няколко страхотни минаващи удара. Чувствах се много добре на корта. Мисля, че и за зрителите беше приятен мач. Направихме няколко страхотни разигравания. Най-голямото ми предимство беше добрия ретур. Това е важно, особено срещу играч като Серхий, който обича да играе на мрежата и е важно да вкара добър сервис. Но успях да връщам добре и го затрудних максимално", каза германецът след мача. 

Той заяви, че му харесва залата в София и поздрави организаторите. "Страхотна зала. Централният корт е невероятен. Признавам, че бях малко изненадан. Възхитително е. Искам да поздравя и организаторите - всичко е на много високо ниво. Всички са много отзивчиви и се опитват да подобрят всички малки детайли ден след ден. Засега съм видял само хотела и залата, но се надявам в почивния си ден да разгледам и града", добави Колшрайбер. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS