Лейтън Хюит смята, че Анди Мъри е фаворит в полуфинала на Уимбълдън срещу Анди Родик. Австралиецът сподели, че според него Мъри има всички качества, за да преодолее Родик, и намекна, че играта на американеца изобщо не се е развила в последните няколко години.

„Мисля, че на Родик ще му е много трудно да спечели. Виждал съм как Анди Мъри играе, когато е в най-добра форма, и смятам, че ще се справи много добре,” заяви Хюит, който отпадна на четвъртфинал именно от Родик в сряда.

„Преди няколко години гледах техен мач тук, и тогава Мъри се справи много убедително. Сега той е още по-добър играч. Родик ще трябва да изиграе невероятен мач, за да победи,” добави чепатият австралиец.

Анди Родик е играл два пъти на финал в Уимбълдън, и иска силно още един трофей от Големия шлем, след US Open 2003. Лейтън Хюит обаче не мисли, че американецът е развил качествата си така, че да пасват на предизвикателствата. „Силните му страни все още са същите. Недостатъците му също не са се променили,” добави шампионът от Уимбълдън 2002. „Може би се опитва да се задържа в корта малко повече, особено когато не сервира, и не се поддава, когато е зад основната линия. Той миксира качествата си добре. Когато имаш сервис като неговия, имаш възможност за някой-друг експеримент,” обясни виждането си Хюит.

Самият Анди Родик отказа да бъде въвлечен в дебат, и отговори кратко: „Няма проблеми, аз не съм тук, за да давам прогнози.”