"Какво се прави след такава загуба? Прилага се правилото за 24 часа изчакване. Не трябва да се паникьосваш. Захващаш се за работа и се връщаш по-силен. Обикновено правя това добре", коментира Роджър Федерер след шокиращата му загуба от Серхйи Стаховски във втория кръг на Уимбълдън.

116-ят в света украинец сложи край на феноменалната серия от 36 поредни четвъртфинала на турнири от Големия шлем за Федерер. Легендата на тениса изглеждаше изключително разочарован на пресконференцията след двубоя, но твърдо заяви, че това не е началото на края за него. "Какво се прави след такава загуба? Прилага се правилото за 24 часа изчакване. Не трябва да се паникьосваш. Захващаш се за работа и се връщаш по-силен. Това не е лесно, но обикновено го правя добре. Надявам се да играя силно през лятото и в края на годината. Разбира се, не очаквах подобен развой днес на точно този турнир", сподели швейцарецът.

Това не е краят на една ера: "Планирам да играя тенис още много години. Нормално е хората да се чувстват странно, когато изведнъж загубя във втори кръг след 36 поредни четвъртфинала. Вие (б.р. журналистите) не спряхте да повтаряте, че с Рафа ще се срещнем на четвъртфинал, а сега и двамата отпаднахме. Това бе неуважително към другите тенисисти в схемата и е урок за вас да не правите така", каза още Федерер.

Според журналистите феновете на Фед Експрес ще страдат за невероятния рекорд от 36 поредни четвъртфинала на Големия шлем. "Те ще се оправят, защото и аз ще се оправя. Това е едно страхотно постижение и аз мога да съм горд. Искаше ми се да не приключва тук, но не мисля, че аз или феновете ще страдат за това. Продължавам напред", коментира носителят на 17 титли от Големия шлем. /БГНЕС