Вашек Поспишил изненадващо победи Григор Димитров във втория кръг на Мастърса в Пекин, но канадецът не успя да се противопостави на световния №1 Новак Джокович ден по-късно.

Сърбинът постигна победа с 6:4, 6:4 и така си осигури място на четвъртфиналите.

Двубоят започна с четири гейма в полза на Ноле. Поспишил успя да върне един от двата пробива, след което обаче Джокович взе своето до края на сета. Във втората част играта бе равностойна, но един пробив в полза на сърбина реши всичко.

На четвъртфиналите Джокович ще срещне изненадата на турнира- квалификантът Миша Зверев, който след Ник Кириос се наложи и над Марсел Гранойерс - 6:7(4), 6:4, 6:1.

Малкият брат на Миша Зверев Александър обаче отпадна след драматична загуба в три сета от Жо-Вилфред Цонга - 7:6(4), 2:6, 5:7.

В същото време Джак Сок постигна уникален и рядко срещан в мъжкия тенис обрат. Американецът отстрани фаворита Милош Раонич, след като загуби първия сет с 0:6! Сок обаче се събуди и взе втората част с 6:4, след което триумфира в драматичния тайбрек на третия сет, завършил 10:8 като преди това американецът спаси два мачбола на съперника.