Той е Рафаел Надал! Той е №1 на планетата! Той е от Испания! Той е заработил над 20814797 долара на корта.

Да, почти съвършен е като играе, но има един недостатък! Става дума за един тик, който ме дразни много от женска гледна точка.

Рафа от години не си намери идеалните слипове!

И днес в незабравимия полуфинал в Мелбърн този „характерен” жест на издърпване на впилото се бельо, буквално бе единственото, неприятно натрапващо се нещо за окото. И това не остава май незабелязано само от женското, а и от мъжкото око. Най-много през две минути дясната ръка на Надал се използва, за да „освободи” и намести гащите.

От доста време наблюдавайки играта на родения в Манакор тенисист, ми прави впечатление, че Надал има тик да си вади събралото се трико на едно характерно място преди да посрещне или изпълни сервис.

Явно нито баща му Себастиан, който има ресторант и стъкларница, нито приятелите му не са го посъветвали какво бельо да си избира, за да му е удобно.

Поне аз знам, че част от задължителните критерии за избор на мъжко бельо (слиповете, боксерките, прашките и т.н. всевъзможни варианти) са да бъде изработено от меките, фини и приятни за носене материи. Затова най-често се прибягва до микрофибър и ликра. При такъв проблем като този на Надал, специалистите препоръчвали безшевни слипове.

Да взема да му купя и изпратя един чифт?!

Цветът, моделът, размерът са все фактори, които могат да предизвикат буря вместо усмивка при мъжете. При Рафа това видимо е постоянно торнадо.

Ето и пояснение от самия световен №1: „Типичните гащи „пирати”, който използвам са тесни и не са като шортите, боксерките. Нямам проблеми с тях. Това е един навик, който съм придобил като малък и се опитвам да го избягвам, но не е лесно”.

Успех в опитите, Рафа!