Българинът не обича да бъде критикуван, било то градивно, или не чак толкова. Надеждата ни за добро представяне в тенис турнира при мъжете в Рио Григор Димитров отпадна безславно още в първия кръг.

Да, вярно, че загубата дойде от Марин Чилич, но все пак, можем и да поразкритикуваме българския тенисист за представянето му. Да тръгнеш с 0:5 в първия сет при неговата класа си е леко срамно, но както и да е.

Само известно време преди това, Гришо коментира, че той не е само тенис, е явно го показа и явно е прав. Вярно, че той е един от най-титулуваните ни спортисти и все още има светло бъдеще пред него, но той отново излъга макар и скромните очаквания към него за поне една победа в Рио. Лично за мен, това е второ разочарование, след като натоварената му програма не му позволи да играе за България в плейофа за влизане в първа група в зона Европа-Африка за Купа Дейвис срещу Унгария,  а колкото до турнира в София, който той пропусна ще го оставя без коментар. 

Хората, които обичат Григор ще кажат, че той е единствената ни надежда за добро представяне в тениса, че друг като него нямаме, и това няма как да се оспори, но в един момент класата на тенисиста явно се пилее.

Вярно е, че Григор е млад човек и всички житейски удоволствия трябва да бъдат усетени и изживяни, но от време на време във важните състезания е хубаво и да се побеждава.

Явно в Рио Гришо беше на Кубертеновия принцип, че е важно участието.