Семейната тенис и СПА верига Weekend Tour дебютира тази събота и неделя в петзвездния Uva Nestum в Гоце Делчев. 

Аматьори от цяла България ще се съберат в комплекса, който е носител на много награди за архитектура, разполага със собствена изба, 17 дка лозя, СПА и спортен център.

Както обикновено, турнирът ще започне с тренировки и аклиматизация в петък. В събота са мачовете в групите и елиминациите, а в неделя са финалите при мъжете и жените. 

Срещите ще се играят в спортния център на комплекса, който разполага с два тенис корта с високотехнологична настилка от изкуствена трева, запълнена с кварцов пясък.

За участие в надпреварата са се записали 32 души. Фаворит за титлата при мъжете е Георги Митрев от Сандански, който спечели първите две състезания на Weekend Tour за 2018 година – в Сандански и в Санта Марина Созопол. При жените се очаква сериозна битка за трофея между Стефка Бончева и Диана Митева.

Освен тенисистите домакините ще посрещнат в комплекса и техните семейства и приятели. За да бъде престоя им незабравим, са осигурени дегустации на вина от сортовете Рубин, Сира, Каберне фран, Мерло и Каберне совиньон. 

Специалната изненада на тенис уикенда ще бъде възможността за винена терапия в СПА центъра на Uva Nestum. На разположение на играчите и близките им ще бъде зона за релакс от 2000 кв.м. с открит и закрит плувен басейн, хамам, солна зала, приключенски душове и още много възможности за почивка и възстановяване.

Победителите в турнира ще си тръгнат с награди от спонсорите на веригата Wilson, както и с почивка за двама, осигурена от домакините.

Следващата среща на аматьорите от Weekend Tour ще бъде за дългата тенис ваканция Green Life Tennis Holiday, която ще се проведе от 25 юни до 1 юли в Каваци. Повече информация за веригата и за предстоящите турнири можете да намерите на сайта на Weekend Tour.