Световната номер 1 Ашли Барти отпадна още на старта на силния турнир в Торонто след загуба от младата американка София Кенин със 7-6(5), 3-6, 4-6 в мач от втория кръг на надпреварата.

За австралийката това бе първи мач след отпадането ѝ в четвъртия кръг на Уимбълдън, като тя навакса изоставане с пробив в първия сет, за да го вземе с тайбрек, но в следващите две части бе надиграна от 20-годишната Кенин, която затвори мача след час и 56 минути игра. "Днес просто не бях на корта. Изпуснах някои удари с много, което не е нещо, което ми се случва често", коментира Барти след поражението.

Този резултат поставя под заплаха лидерството на Барти в световната ранглиста, като тя може да бъде изпреварена от Наоми Осака или Каролина Плишкова от следващата седмица, в зависимост от представянето на двете в Торонто. Осака има нужда само от победа над германката Татяна Мария в откриващия си мач, за да изпревари Барти, докато Плишкова има шанс да се върне на върха, ако стигне полуфиналите, а Осака отпадне по-рано.

"Нямам никаква представа какво се случва с ранглистата. Тъй или иначе, не е нещо, за което се притеснявам, това е само число до името ти", сподели Барти.

От надпреварата в Торонто отпадна и американката Слоун Стивънс след загуба от чешката квалификантка Мари Бузкова с 2-6, 5-7. /БГНЕС