Тазгодишното издание на Mutua Madrid Open няма да се състои, съобщиха преди минути организаторите на надпреварата. Решението е било взето след среща, на която се участвали собственикът на турнира Йон Циряк и представители на компанията „Super Slam Ltd“, която държи лиценза на Madrid Open.

Причината за отмяната на турнира е внезапното увеличаване на броя на заразените с Covid-19 в Испания. Според „El Pais“ на 31 юли в страната са регистрирани 3092 нови случая, което е с около 500 души повече в сравнение с предходното денонощие. За сравнение малко повече от месец по-рано, на 20 юни, рекордът за нови случаи за денонощие бе 334 души.

По тази причина организаторите на турнира са се срещнали с представители на испанското здравно министерство, които са им препоръчали да отменят надпреварата. Това сподели вчера и директора Фелисиано Лопес. Той каза също, че въпреки мнението на властите те са оставили крайното решение в ръцете на организаторите.

С отмяната на турнира в Мадрид календарът на Тура оредява още повече. През последните седмици Китай обяви, че всички тенис турнири в страната се отменят, а малко по-късно тяхната съдба последваха надпреварите във Вашингтон и Токио.

Отмяната на Madrid Open означава, че преди Ролан Гарос ще има само два турнира на клей за жените (Рим и Страсбург, като и двата започват на 21 септември) и един единствен за мъжете (Рим).

 

 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.