Капитанът на България за Фед Къп Дора Рангелова заяви в предаването „Добро утро, Рио“ по Дарик радио, че очаква с нетърпение завръщането на Сесил Каратанчева в националния отбор.

„Много ми искаше Пиронкова да прескочи първи кръга, защото го заслужава. Игра много добре в първите два сета. Конкуренцията е жестока. На Олимпиадата всеки е отишъл да се бори. Много ме беше яд. За мен няма нищо неочаквано. На Олимпиадата са най-добрите играчи. Дел Потро е един от най-добрите. Той имаше доста тежки травми и периоди. Съдбата може би му се усмихна точно сега. Аз се развълнувах, когато Джокович се разплака. Толкова беше трогателно“, коментира Рангелова.

„Пиронкова веднага заминава за Синсинати, където ще играе квалификации. След това ще играе квалификации в Ню Хейвън. Това са двата подгряващи турнира преди Откритото първенство на САЩ, където тя ще бъде в основната схема“, добави капитанът на България за Фед Къп.

„Надяваме се всички момичетата да са добре и да съберем един страхотен отбор догодина за Фед Къп. Сесил вече има право да участва за България и очакваме с нетърпение нейната поява. Аз отдавна чакам този момент. Няма треньор, който да не иска да има най-добрите си състезатели в отбора. Изключително съм радостна, че Сесил отново е в редиците на българския национален отбор, където й е мястото“, каза още Дора Рангелова.