Участващата с "уайлд кард" тийнейджърка Мария Камила Осорио Серано спечели първа титла в кариерата си, след като триумфира в турнира на клей от сериите УТА 250 в Богота с награден с награден фонд 235 хиляди долара.

Във финала 19-годишната колумбийка се справи с 5:7, 6:3, 6:4 с поставената под номер 5 Тамара Зиданшек от Словения. Срещата продължи 2 часа и 48 минути и бе най-дългият финал при жените в турнир на УТА от началото на сезона.

Осорио Серано, бивша водачка в световната ранглиста при девойките, загуби първия си сет в турнира в откриващата част на мача. Колумбийката, заемаща 180-о място в света, се оказа в трудна ситуация и в началото на втория сет, когато Зиданшек водеше с 3:2 гейма с пробив.

Последваха обаче четири последователни гейма за представителката на домакините, като така тя изравни сетовете. В решителния трети Осорио Серано поведе с 2:0 гейма, Зиданшек изравни за 2:2, но веднага след това тийнейджърка регистрира нов пробив за 3:2, който в крайна сметка и бе достатъчен за успеха с 6:4 в сета, мача и турнира.