Бившата №1 в света Анжелик Кербер и защитаващата титлата си от миналата година Каролине Возняцки оглавяват двете групи за Финалите на WTA, които започват в неделя в Сингапур.

Осемте най-добри през сезона си дават среща като единствената липсваща е световната №1 Симона Халеп, която има дискова херния и заради това няма да се състезава до края на сезона.

В неделя са първите два двубоя в Бялата група. В откриващия двубой №4 Петра Квитова среща №6 Елина Свитолина, а във втория №2 Возняцки се изправя срещу №7 Каролина Плишкова.

Двубоите в Червената група стартират в понеделник с битка между последните две шампионки от US Open Наоми Осака и Слоун Стивънс. След това на корта излизат Кербер и Кики Бертенс, която влезе в турнира заради отказа на Халеп.

"Развълнувана съм да бъда отново в Сингапур. Страхотно е да приключим годината тук на Финалите на WTA. Мисля, че няма значение в коя група си, ние сме осемте най-добри тенисистки в света в момента, така че се чувствам добре и готова да започна", сподели Кербер, която е финалистка от надпреварата през 2016.