Саманта Стосър ще спори със Симона Халеп за трофея от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София. Това стана факт, след като във втория полуфинален двубой австралийката победи Анастасия Павлюченкова с 2:1 сета, в отделните части 6:1, 1:6, 6:3.

- Какво се случи във втория сет?

- Още в началото си загубих подаването. Като цяло така и не успях да й се противопоставя. Получи се така, че трябваше да играя трети сет, но най-важното е, че победих.

- Класира се за финал, поздравления. Какво очакваш от утрешния мач?

- Със сигурност няма да бъде лесен мач. Халеп е във форма, играхме наскоро в Москва, тогава тя успя да ме победи. Може би ще трябва да си припомня няколко момента от този мач.

- Физически как се чувстваш?

- Изиграхме доста двубои тук и със сигурност не съм свежа. Освен това Симона е състезател, който не дава нищо даром. Тя е изключително уверена, обича да отваря корта, за да печели лесни точки.

- Ще търсиш ли реванш?

- Ако имате предвид дали ще искам да спечеля – да, определено! Тя ме победи последните два пъти и ще бъда щастлива, ако утре успея аз да я победя. Сезонът е към края си, в неделя ще бъде последният ми мач и какво по-добро от това да го спечеля?!

- Кой мач в турнира бе най-труден за теб?

- Срещу Иванович ми беше трудно, срещу нея винаги е така. Определено и двубоят тази вечер не беше лесен, както видяхме имаше много моменти на възходи и падения. Беше труден мач, особено след като загубих втория сет.