Шампионката на Откритото първенство по тенис на САЩ Серина Уилямс бе доволна от първата си успешна защита на трофея, защото с нея е поправила впечатленията от другите турнири от Големия шлем през годината.

Навършващата съвсем скоро 32 години световна номер 1 спечели и „Ролан Гарос“, но се представи доста под нивото си на Аустрелиън Оупън и „Уимбълдън“. В Сидни тя падна от Слоун Стивънс на четвъртфинал, докато на Острова излетя от турнира още в 4-и кръг.

„Наистина се нуждаех от тази титла“, обясни Уилямс. „Чувствах се много разочарована от годината си, ако трябва да съм честна.“

„Спечелих Откритото на Франция, но не бях доволна от представянето си в другите два турнира от Шлема – в единия дори не стигнах до четвъртфиналите. Така че определено се чувствам доста по-добре с втора титла от Големия шлем за тази година.“

„В края на втория сет заиграх по-стегнато, което не беше най-доброто в онзи момент. Вече не играех умен тенис, така че просто трябваше да се успокоя и да не го повтарям, но точно това направих. Мислех си: „Това е невероятно. Аз още играя, а имах страхотна възможност да спечеля“, допълни шампионката.