Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова допусна второ поражение нас Турнира на шампионките на УТА в София с награден фонд 750 хиляди долара.

Участващата с "уайлд кард" Пиронкова загуби срещата си от втория кръг в група "Средец" от поставената под номер 4 Андреа Петкович (Германия) с 5:7, 2:6 след 2:07 часа игра.

"Не особено приятна загуба, но ще го преживея. Андреа игра страхотно днес. Показа много високо ниво. Аз имах своите шансове в първия сет, който беше много дълъг и изтощителен. Мисля, че продължи около час и половина, а аз лично не си спомням някога да съм играла толкова дълъг сет. И двете се борихме страшно много в него, но за съжаление моите сили не достигнаха", сподели Пиронкова. 

При 3:4 гейма в първата част Пиронкова поиска намесата на физиотерапевта заради проблем с левия крак. 

"Имах проблем с лявото ходило заради няколко пришки и мазоли, но това не беше причината за загубата. Ако бях спечелила първия сет, със сигурност нещата можеха да се обърнат в моя полза. Най-малкото в психологически аспект. Дори след загубата на първата част, не се бях отказала. Тя обаче беше като стена. Не даваше леки точки. Трудно се играе срещу такъв съперник", каза още Пиронкова.

Пловдивчанката ще срещне в последния си мач от групата испанката Карла Суарес Наваро. 

"В последния мач от групата ще играя срещу Суарес Наваро. Имам няколко мача срещу нея и все още не съм я побеждавала. Тя също е в невероятна форма. Надявам се да се представя добре и ако успея да победя, ще бъда много щастлива. Силно искам да взема една победа тук през тази година", заяви Пиронкова./БТА