Първата ракета на България в женския тенис в момента Цветана Пиронкова очаква с нетърпение старта на срещите на страната ни в неофициалната световно отборно първенство Фед Къп в Ейлат. Първият мач на българките е срещу Полша, а стартът е в 16 часа.

В първия мач на сингъл ще играе най-вероятно Елица Костова. Във втората среща Цветана Пиронкова ще излезе срещу номер 10 в света Агнешка Радванска, а после и мачът на двойки, в който Цвети ще играе заедно с Маги Малеева.

„Готова съм. Ние сме тук от три дни и се подготвяме много добре. Тренираме двуразово и свикваме с условията тук в Ейлат, които смятам, че са доста добри. Чакам с нетърпение вече първия ни мач. Разбира се, че съм готова да прекъсна негативната серия. Аз във всеки мач излизам, както се казва – на чисто. Тези неща изобщо не ги мисля, колко победи и загуби имам над нея, защото мач с мач не си прилича и би било глупаво да ги сравнявам. Така, че излизам абсолютно на чисто и се надявам да покажа добра игра. Наистина ще бъде страхотно, ако успея да победя”, коментира Цветана Пиронкова пред Гонг в Израел.

„Срещу Радванска трябва да се въоръжа с изключително голямо търпение, защото тя е много постоянен играч и изключително стабилна в играта си. Общо взето не прави никакви грешки. От там нататък аз трябва да си направя сметката как ще играя, но смятам като изляза на корта, това да се установи на момента”, каза още Цеци Пиронкова и добави по повод мача си на двойки с Маги Малеева: „Много се вълнувам, че ще играя на двойки с Маги. Преди не съм играла с нея и тук направихме няколко тренировки и наистина ще ми е голяма тръпка.”