Флавия Пенета определи като странен резултата, който записа срещу Габине Мугуруса в Турнира за шампионките. Както е известно Пенета загуби след 6-0, 1-6, 1-6. Все пак тенисистката погледна философски на ситуацията, като заяви, че това е тенисът.

Какво се случи с вас след първия сет?
Това е тенисът. Играх много добре в първия сет и всичко се развиваше отлично за мен. Във втория сет тя непрекъснато повишаваше нивото си и ставаше по-добра и по-добра. Резултатът не отразява реално събитията на корта. И двете имахме толкова много възможности почти във всеки един гейм. Изиграхме много добър мач, но резултатът е изключително странен. 

Бяхте ли уморена в третия сет?
Малко, но не чак толкова, че да окаже влияние на резултата. 
 
Кой беше най-важният момент в третия сет?

Ние се борихме за всяка точка, във всеки гейм. Както тя, така и аз, имахме много възможности, но именно тя се възползва от своите.  Битката се водеше до последната точка и в мача имаше много малко лесно спечелени геймове. 
 
Трудно ли ви беше да запазите концентрацията си, след като спечелихте първия сет с 6:0? 
Не. Бях концентрирана върху своята игра и какво трябва да правя на корта. Опитах да продължа по същия начин и във втория и третия сет, но тя заигра много по-добре и най-важното – сервираше много по-добре от мен. Нейният сервис беше постоянен и много труден за връщане, което направи разликата в мача. 
 
Какво очаквате от мача срещу Макарова утре? 
Определено ще бъде много трудно. Ще бъде битка. Играя добър тенис в последните дни и се надявам и утре да бъде същото.