Номер 2 в женската световна тенис класация Светлана Кузнецова заяви, че е изцяло концентрирана върху следващия си мач срещу българката Цветана Пиронкова.

За първи път си в Австралия под номер 2. Какво е усещането?

Наистина е нещо ново за мен. Наистина има голям напрежение върху мен, но чувството да си номер 2 в света е невероятно. Ще се опитам да дам най-доброто, на което съм способен.

Как се чувстваш като част от по-леката половина на потока?

Не се интересувам от жребия. Аз гледам само кой е следващият ми опонент. Не ме интересуват другите в моята част на потока. Мисля само и единствено за следващия ми съперник. Във втория кръг това е Цветана Пиронкова и ще дам всичко от себе си, за да продължа напред.

Коя е твоята най-добра приятелка?

Много е трудно е да имаш приятелки в този спорт. Мисля, че поддържам добри контакти с много тенисистки, но най-добрата ми приятелка е Лиховцева.

Какъв тип музика предпочиташ да слушаш преди голям мач?

Слушам почти изцяло хип-хоп и R&B.

Кой ти е любимият музикант или група?

Харесвам 50 Cent, но сега слушам повече T‑Pain и Крис Браун.

Смяташ ли, че сега играеш най-добрият си тенис?

Да, определено показвам много качествен тенис. Ако не играя добре имам винаги втори план.

Каква е следващата ти цел?

Разбира се искам да дам най-доброто от себе си и да печеля, колкото се може повече. Титлата в Австралия е първата ми голяма цел. Ще бъда много доволна, ако стартирам годината с титла от Големия шлем. Голямата ми цел е след края на 2008 година да бъда номер 1 в света.