Младата чешка тенисистка Каролина Плишкова спечели първия си трофей в турнир на WTA в Малайзия в началото на месеца, дни преди да навърши 21 години на 21 март. Това изкачи шампионката при девойките от Australian Open до №92 в световната рангриста. Тя даде специално интервю за сайта на Турнира на шампионките, със съдействието на екипа на Женската тенис асоциация.

Като носителка на титла от категория „Интернешънъл” вече сте сред възможните участнички в Турнира на шампионките. Какво ще означава за вас да се борите за титлата в София?

Да спечеля в Куала Лумпур беше изумително. Толкова съм щастлива, че взех първата си WTA титла. Бях изненадана, но щастлива. Последните няколко седмици играя много силно и успях да вляза в топ 100. Ще е още едно невероятно постижение за мен да завърша годината с Турнира на шампионките.

Какво ще запомните от седмицата в Малайзия, която завършихте с титла?

Беше тежка седмица, защото климатът е тропически и е доста влажен, но условията са еднакви за всички. Кортовете бяха доста бързи, а аз сервирах прекрасно и до финала не загубих сет, като отстраних две поставени в схемата тенисистки. На финала ме чакаше най-голямото предизвикателство, защото Бетани Матек-Сандс е много опитна състезателка. Тя спечели първия сет, но аз успях да обърна мача.

Гледахте ли някой от мачовете от първото издание на Турнира на шампионките в София?

Знаех за турнира, но не можах да го следя по телевизията. Ако играя тази година, усещането ще е напълно ново за мен.

Какво да очакват от вас българските фенове?

Играя бързо и мощно, разчитам на сервиса и форхенда си. Обичам бързо да приключвам точките, най-много с... два удара!

Играли ли сте някога турнир с групова фаза?

Не, никога, но определено съм подготвена за предизвикателството.

Какво знаете за България?

Не съм била в България и за съжаление не знам много за страната, но ако се класирам за турнира съм готова за приключението.

Какво ви харесва да правите в свободното си време?

Обичам да ходя на риболов, да слушам поп и чешка музика. Гледам доста филми – „Роки” е любимият ми. Наслаждавам се и на книгите на Пауло Коелю.

Кой е любимият ви турнир от календара на Женската тенис асоциация?

Бих казала Откритото първенство на Австралия. Спечелих титлата при девойките през 2010 година срещу Лора Робсън и пазя прекрасни спомени. За съжаление при жените все още нямам победа в основната схема, но се надявам да променя това догодина. Разбира се, имах невероятна седмица и в Куала Лумпур!