„Съставът ни за Фед Къп е доста обигран. Вече осма година съм с тези момичета и се надявам наистина да са натрупали необходимия опит и самочувствие. И вече с Цвети Пиронкова начело на отбора, се надявам даже да мечтаем за нещо малко повече”, сподели пред Гонг капитанът на България за неофициалното световно отборно първенство по тенис за жени Дора Рангелова и продължи:

„Човек винаги трябва да мечтае независимо какви са обстоятелствата, всичко е възможно. Но наистина с тези момичета, които имат доста опит зад гърба си, се надявам да се опитаме да направим нещо повече”.

България ще бъде водена в Будапеща от Цветана Пиронкова като първа реката, след като пропусна Фед Къп миналата година поради контузия. Дия Евтимова също се завръща в състава, след като не участва миналата година заради здравословен проблем. Другите ни две тенисистки ще бъдат основните националки от 20014-а Елица Костова и Виктория Томова.

„Готови сме за поредното предизвикателство! Очакваме с нетърпение Фед къп, момичетата са готови, съставът – ясен, само жребият ще бъде изтеглен след няколко дни. Имам уверението на Цвети Пиронкова, че ще може да разчитаме на нея да бъде първа ракета. Надявам се този път да няма контузии и да бъде в състава. Дия Евтимова също се завръща. Стискам палци до края на месеца да няма неприятни изненади като контузии и двете да бъдат на линия. Лагер няма да имаме, защото и Елица ще бъде в Австралия, Вики ще бъде в Америка, Дия и тя е по турнири. Може би 1-2 дни преди заминаването ще се съберем”, каза още Рангелова пред Гонг.

Срещите от първа група на Фед Къп 2015 зона Европа-Африка ще бъдат за втора поредна година в „Сума център” в Будапеща от 4 до 7 февруари. Жребият за 4-те групи ще бъде теглен след няколко дни, а другите страни-участници са: Австрия, Белгия, Грузия, Унгария, Израел, Латвия, Лихтенщайн, Португалия, Сърбия, Турция и Украйна.

Относно формата и старта със загуба в първи кръг на новия сезон на 38-мата в света Цветана Пиронкова, капитанът ни за Фед Къп Дора Рангелова сподели: „Цвети започна по същия начин сезона и миналата година, а после направи голямата изненада. Надявам се Пиронкова да се аклиматизира по-добре и да играе доста по-добре в Сидни. Преди да замине тренираше при нас в Пловдив и бих казала, че е в доста добра форма и ме изненада с резултата си в първия мач, особено втория и третия сет. Надявам се седмицата, която предстои да се чувства по-добре и да я видим в най-добрата ѝ форма”.