Представителката на домакините Каролин Гарсия и украинската тийнейджърка Даяна Ястремска се класираха за финала на турнира по тенис на червени кортове във френския град Страсбург с награден фонд 250 хиляди долара.

Шампионката от надпреварата през 2016 година Гарсия се наложи над участващата с "уайлд кард" своя сънародничка Хло Паке с 6:3, 6:4.
Поставената под номер 4 французойка реализира ранни пробиви и в двата сета, след което сервираше солидно и не допусна да бъде застигната от съперничката си.

24-ата в света Гарсия ще търси седма титла в кариерата си срещу 42-ата в класацията на УТА Ястремска, която елиминира втората в схемата и 11-а в световната ранглиста Арина Сабаленка (Белрус) с 6:4, 6:4.

19-годишната украинка игра агресивно и пласира 36 печеливши удара срещу едва 17 на съперничката си, за да достигне до втория си финал за сезона след титлата в Хуа Хин (Тайланд) през февруари.

След успеха срещу най-предно класирана тенисистка в кариерата си Ястремска ще се опита да спечели трети трофей като професионалистка.